PLAY & GO

.

Dit is voor de snelle jelle, voor  jou als je geen tijd hebt om mijn blog door te lezen of om naar de Playgrounds te komen. Silly, but hey, what’s a single gal to do? Mijn missie is om jou aan het spelen te krijgen, linksom of rechtsom.

I play for a living, and these are things I couldn’t live without or have helped get me there. Sommige zijn zelfgemaakt, sommige geleend, sommige slim afgekeken.

Voel je vrij om er je voordeel mee te doen.

Dus go go go..

Down the rabbit hole.

Some links may be affiliate links. 

We moeten spelen

Een boek over spelen en leren, geschreven als een verwondertocht door verschillende onderzoekstradities.

Lifelong Kindergarden

Om te gedijen in de snel veranderende wereld van vandaag, moeten mensen van alle leeftijden leren om creatief te denken en te handelen. De beste manier om dit te bereiken is door meer te focussen op verbeelden, creëren, spelen, delen en reflecteren, net zoals kinderen dat doen in traditionele kleuterscholen.

Leven lang spelen

Het boek behandelt enkele belangrijke thema’s voor het ontwikkelen van deze rijke leerervaringen, zoals vrijheid, makerschap, spel en creativiteit. 

Leren van Kunst

Als je het vastlegt, in leerlijnen verwoordt of in stappen beschrijft, kan het als los zand tussen je vingers wegsijpelen. Toch kun je veel dingen doen en leren om de creativiteit van je leerlingen vleugels te geven. Over hoe je dat doet in het basisonderwijs gaat Leren van kunst.

Playmode

Mensen die creatief zijn spelen met perspectief, verwachtingen en mogelijkheden en zijn niet bang om een fout te maken. Dat hoort bij het spel. Creativiteit ligt aan de basis van humor, flirten, spelen en plezier. Maar ook van experimenteren, uitvinden en innoveren.

Maakkracht

hoe iedereen in vijf stappen problemen kan aanpakken als een maker en de aanzet kan geven tot echte, blijvende verandering. In een tijd van grote maatschappelijke problemen voelen we ons vaak machteloos. 

The artist way

The Artist’s Way toont een praktische methode om in twaalf weken de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan, op te heffen.

Margo Jungerius